dinsdag 17 maart 2009

Binnengekomen bericht via ideeënbus: Kennis en Informatie

Heemstede is een stad, waar de meeste oude inwoners leven! Deze hebben meestal geen computer en zijn dus afhankelijk van de informatie die in telefoonboeken staat. Ik vind het ongehoord dat zonder enige reden zelfs de oude telefoonboeken zijn weggehaald.

1 opmerking:

  1. U gaf aan het belangrijk te vinden dat klanten in Heemstede gebruik kunnen maken van de papieren telefoongidsen. Een jaar geleden zijn we gestopt met de beschikbaarstelling van de papieren telefoongidsen, en wel om de volgende redenen.

    De Stadsbibliotheek Haarlem en omstreken heeft een vast budget voor de aanschaf van boeken, naslagwerken, digitale bronnen etc. Wij moeten dus voortdurend keuzes maken waaraan het geld uit te geven. De kosten voor de aanschaf van de telefoongidsen wogen niet meer op tegen het gebruik. Daarbij is het grote voordeel van de Internet telefoongids dat de nummerinformatie altijd actueel is.

    We hopen hiermee onze keuze voldoende te hebben verduidelijkt.

    Het is inderdaad niet voor iedereen even eenvoudig om iets op te zoeken m.b.v. een computer. Onze medewerkers zijn echter altijd bereid daarbij te helpen, of een nummer voor iemand op te zoeken.

    Met vriendelijke groet,

    Michel Hogerwerf

    Bibliothecaris Kennis & Informatie
    Stichting Stadsbibliotheek Haarlem en Omstreken

    BeantwoordenVerwijderen