maandag 4 november 2013

Algemeen/Aanmelden voor Bibliotheek op het station

Suggestie: De Bibliotheek op het station koppelen aan die van Haarlem Centrum en andere nabijgelegen bibliotheken, waardoor meer mensen naar de stationsbibliotheek zullen aan. Nu moet je je eerst apart aanmelden, wat te omslachtig is.

1 opmerking:

  1. De Bibliotheek op het station is een aparte bibliotheek, weliswaar gesitueerd in Haarlem, maar een initiatief van ProBiblio, de serviceorganisatie van de bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland en bedoeld om landelijk te worden ingevoerd op diverse stations van grotere plaatsen. Helaas laat die invoering in andere steden door verschillende oorzaken op zich wachten. De Haarlemse bibliotheek is destijds met dit concept gestart omdat wij herover erg enthousiast waren (en zijn). De verwachting is inmiddels wel dat op termijn Amsterdam en Utrecht waarschijnlijk zullen aanhaken. Bij de keuze van het bibliotheeksysteem (automatisering) heeft Bibliotheek Haarlem destijds geen inspraak gehad; helaas zijn de systemen van Bibliotheek Zuid-Kennemerland (BZK) en Stationsbibliotheek niet uitwisselbaar. Vandaar de inschrijving bij beide Bibliotheken.
    Ook de beoogde doelgroep van de Stationsbieb (de treinforens) is in principe een andere dan die van de reguliere bibliotheek en daarom is aansluiting nooit de insteek geweest. Omdat de BZK enthousiast is over de Stationsbieb wil zij haar leden tegen gereduceerd tarief een lidmaatschap aanbieden en op die manier ermee kennis laten maken.

    BeantwoordenVerwijderen