vrijdag 24 april 2015

Inrichting: studieplekken de Bibliotheek Haarlem Centrum

De Bibliotheek is uitstekend ingericht met genoeg ruimtes voor de scholieren en/of studenten om te kunnen studeren. Wat mij alleen opvalt is dat de ruimtes direct tegen het café niet met volle zorg zijn ingericht. Graag had ik gewild dat er bij de kranten (en om de hoek bij het café) een afgesloten ruimte werd gecreëerd zodat bepaalde studenten (die in groepsverband moeten samenwerken) zich kunnen richten op hun opleiding zonder dat de anderen hiervan last ondervinden. 

1 opmerking:

  1. Zoals je zelf inderdaad ook gemerkt hebt, weten veel studenten de weg naar onze bibliotheek te vinden om hier te studeren. Vooral in de periode van de tentamens en examens zijn alle plekken de hele dag bezet. Uiteraard vinden wij dat heel leuk dat de Bibliotheek in deze behoefte voorziet. De ruimte rond het leescafé, het podium en de zitjes langs het raam, wordt gebruikt om met elkaar te kunnen overleggen. Daar mag natuurlijk gepraat worden en daar wordt dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

    Graag zouden wij nog veel meer studie-plekken realiseren waaronder ook geluiddichte werkplekken. Maar inmiddels is het hele gebouw in gebruik en moeten we het doen met wat we nu hebben. Wellicht dat wij in de toekomst nog studieplekken kunnen creëren in het souterrain.

    BeantwoordenVerwijderen