vrijdag 19 februari 2010

Collecties/Reserveren

Herhaaldelijk merk ik dat de collectie van 'mijn' bibliotheek Heemstede enigszins beperkt is en het boek of cd/dvd elders vandaan moet komen. Deze actie valt onder 'reserveren', kosten 1 euro. Van reserveren is m.i. alleen sprake wanneer een exemplaar is uitgeleend en ik het na die periode wil lenen.
* Mijn voorstel is wanneer een object niet tot de collectie van Heemstede behoort en wél tot een andere vestiging, het gratis uitgeleend zou moeten worden. Alle leden dezelfde rechten en plichten. Zeker nu de communicatie via e-mail kan. Geen kaartjes, geen porto. Ervaar het huidige systeem als een lichte vorm van discriminatie.

* Idee: alle muziek en film onder te brengen in één vestiging en van daaruit uitlenen en verspreiden.
Verder tevreden met service en vriendelijkheid.

1 opmerking:

  1. * Over het gratis reserveren. Wij zijn het helemaal met u eens. We zijn bezig om ervoor te zorgen dat, mits een klant een e-mailadres achterlaat, reserveringen binnen de zes vestigingen van de Stadsbibliotheek gratis te maken. Momenteel zijn we al bezig dit uit te testen.
    * Wij geven uw tweede idee door aan onze backoffice. Zij beheren onze collecties en zorgen voor de presentatie. Op dit moment zullen wij nog collecties aanhouden op alle vestigingen. Cd's en dvd's behoren vaak tot de zogn. impulsleningen, leningen op basis van snuffelen. Die groep zou dan niet meer aan zijn trekken komen. Voor klanten die precies weten wat ze zoeken zal het vast een goed idee zijn.

    BeantwoordenVerwijderen