woensdag 7 oktober 2009

klantenservice/ openingstijden Heemstede

Stond ik vijf minuten geleden voor een gesloten deur in bibliotheek Heemstede.De openingstijden zijn veranderd en het blijkt dat de enige avond in de week dat de bieb open was nu een donderdagavond is geworden.Waarom niet meerdere avonden open, wat meer gericht op werkende mensen in plaats van de plaatselijke Heemsteedse Margriet mokkels. Je kunt 's avonds naar de supermarkt, maar voor boek of cultuur houdt het op

1 opmerking:

  1. Uit verschillende enquetes die zijn gehouden onder de lezers van Heemstede kwam naar voren dat een donderdagavondopening veruit de voorkeur had boven een maandagavondopening.
    Dat is de reden dat de avondopening is gewijzigd. Dat hebben we d.m.v. flyers en posters vanaf ongeveer 6 weken voor de ingangsdatum gecommuniceerd. Ook heeft er een stukje gestaan in de huis-aan-huis bladen in Heemstede.

    Ik begrijp uw wens dat er meer avondopeningstijden zouden moeten zijn.
    Maar uit dezelfde enquetes blijkt ook dat de zondagopening als de belangrijkste openingstijd wordt gezien. Niet alleen uit de enquetes komt dat naar voren, ook de uitleen- en bezoekerscijfers laten dat zien.
    We hebben er dan ook voor gekozen, gezien het budget, de zondagopening in stand te houden en niet voor meer avondopeningen te kiezen.

    Werkende mensen kunnen op de donderdagavond en op 2 dagen in het weekend gebruik maken van alles wat de bibliotheek te bieden heeft.

    Op de onaardige opmerking over Heemsteedse lezers ga ik verder niet in.
    En de vergelijking met de openingstijden van supermarkten gaat, naar mijn mening, niet op.



    Met vriendelijke groet,

    Lysbeth van Riemsdijk
    Teammanager Frontoffice
    Stichting Stadsbibliotheek Haarlem en Omstreken

    BeantwoordenVerwijderen