donderdag 9 april 2009

Binnengekomen bericht via website: Klantenservice

Idee/suggestie: Geen onaardige kritiek bedoeld, slechts een observatie, wellicht aandachtspunt:

1) 'barcode lenerspas': is dat het NL nummer links of 14-cijferig nummer rechts op het pasje?

2) gaarne mogelijkheid op deze site om evt. correspondentie ook naar eigen mailbox te zenden.

3) ben nieuwkomer in gemeente Heemstede: ter oriëntatie (b.v. wat is er hier te doen?, instellingen, voorzieningen, clubs e.d., voor cultuur, zorg, onderwijs, etc.,) naar gemeentehuis en naar bibliotheek getogen.

Vond - heel eerlijk gezegd - bij beide instellingen het aanbod publieksfolders summier, verspreid, ongestructureerd.

Is in de OB Heemstede misschien een completere bevoorrading en presentatie hiervoor mogelijk? Misschien meer deze 'free publicity' mogelijkheid onder de aandacht brengen bij de potentiële aanbieders en aanvragers (sneeuwbaleffect, kost even tijd)?
In de O.B. in Bloemendaal: veeeeeeeeeeel meer en veel gevarieerder foldermateriaal aangetroffen!

Nogmaals, wil niet onnodig verontwaardigd doen, viel me echter op... Begrijp ook dat dit weer een extra arbeidskrachtkarweitje is...Maar wel een leuke!

1 opmerking:

  1. In uw mail hebt u vragen en suggesties.
    Ik zal ze in dezelfde volgorde beantwoorden.

    1. Uw pasnummer is het nummer rechts op het pasje.

    2. In 2009 komt er een compleet vernieuwde website van de Stadsbibliotheek Haarlem & Omstreken. Wat we daar in elk geval willen gaan realiseren is een pagina "Mijn bibliotheek" die leners kunnen aanmaken en waar op bijgehouden kan worden wat er gelezen is e.d. Uw verzoek om bibliotheekcorrespondentie daarin te kunnen opslaan is een suggestie die nu bij de websitewerkgroep is neergelegd. Zij zullen het meenemen.

    3. Uw derde opmerking is iets waar we iets mee gaan doen. Vanuit het gezichtspunt van een nieuwe bewoner zullen we het aanbod nog eens goed onder de loep nemen. Dat is voor u wel wat laat, maar we zijn blij met uw opmerking hierover.
    Dit jaar nog gaan we in Heemstede onderdelen van de collectie verplaatsen en we gaan dan proberen een goede plek te creeeren voor een meer uitgebreide collectie folders ed. over plaatselijke verenigingen en activiteiten.

    Met vriendelijke groet,

    Lysbeth van Riemsdijk
    Teammanager Frontoffice
    Stichting Stadsbibliotheek Haarlem en Omstreken

    BeantwoordenVerwijderen