donderdag 26 februari 2009

Binnengekomen bericht via ideeënbus: Collectievorming

In een openbare bibliotheek dienen telefoonnummers zowel digitaal als op papier te kunnen worden geraadpleegd. Niet iedereen beheerst de computer en niet iedereen laat zich dwingen om met de computer te werken. Op de computer in uw studiezaal zijn niet alle nummers van KPN opgenomen.

1 opmerking:

  1. De stadsbibliotheek Haarlem en Omstreken heeft een vast budget voor de aanschaf van boeken, naslagwerken, digitale bronnen enz. Wij moeten dus voortdurend keuzes maken waaraan we het geld uitgeven. De kosten voor de aanschaf van de telefoongidsen wogen niet meer op tegen het gebruik.

    Wij hebben bij KPN geïnformeerd naar de beschikbaarheid van telefoonnummers via de Internetgids. Zij lieten weten dat de telefoongids via Internet in principe toegang biedt tot dezelfde nummers als de papieren versie. Daarbij is het grote voordeel van de Internetgids dat de informatie altijd actueel is.

    We vertrouwen erop hiermee onze keuze voldoende te hebben verduidelijkt.

    Zoals u stelde, het klopt dat niet iedereen dit soort gegevens via de computer kan of wil opzoeken. Onze medewerkers zijn echter altijd bereid daarbij te helpen, of een nummer voor iemand op te zoeken.

    Met vriendelijke groet,

    Michel Hogerwerf

    Bibliothecaris Kennis & Informatie
    Stichting Stadsbibliotheek Haarlem en Omstreken

    BeantwoordenVerwijderen