dinsdag 17 april 2012

Algemeen, Apparatuur/Privacy

1) Graag bij de uitleencomputers een streep maken waarachter je moet wachten i.p.v. dat er over je schouder wordt mee gekeken of, erger nog, dat je er alvast naast gaat staan terwijl de ander nog bezig is.
2) Je wilt materiaal lenen, maar dat blijkt gereserveerd en het staat niet duidelijk op het scherm. Er staat iets genoemd met het woord 'database', maar dat is verwarrend. Mijn suggestie: "Dit is gereserveerd".

1 opmerking:

  1. 1) Privacystreep bij de zelfservice apparaten. Wij hebben in het verleden met zo'n streep gewerkt, maar de ervaring leert dat het niet helpt. De mensen die nu naast u gaan staan, doen dat ook met zo'n privacystreep. U kunt hen aanspreken op hun gedrag; niet iedereen is zich ervan bewust dat men opdringerig gedrag vertoont. De Bibliotheek gaat zulke strepen niet meer aanbrengen.
    2) Duidelijke boodschap reservering (door een andere lener). Er moet nog onderzocht worden of zoiets binnen ons bibliotheeksysteem mogelijk is. Onderzoek en eventuele implementatie zal in de loop van 2012 worden gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen